Gold Beach-Arromanches

Gold Beach-Arromanches

vrijdag 11 september 2020

Dag 2: Côte d'Albâtre tot Dieppe.

Tweede dag in Normandië.
We zijn 2 nachten op dezelfde plaats te Ouville la Rivière. Op deze tweede dag kunnen we streek rond Dieppe rustig bezoeken.

Veules-les-Roses.
Op 15 km, aan de kust ligt Veules-les-Roses. Dit dorpje behoort tot de groep van Les plus beaux villages de France. Het staat zelfs op de vierde plaats in de lijst. We zullen eens gaan kijken of dit wel klopt. 
Zandstrand te Veules-les-Roses met zicht op de kliffen.
Er is een prachtig groot zandstrand. Geen toeristen te bespeuren. In het stadje zijn er wel enkelen die de rust verkiezen. Veules-les-Roses ligt aan de Kanaalkust in een valleusse-kloof en is beschermd doordat het behoort als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk.
Te Veules-les-Roses aan het strand.
Vissersbootje wordt op het strand getrokken.
Rustig op het strand te Veules-les-Roses.
Krijtrotsen te St Valery-en-Caux.
Klein vissershaventje.
Netten worden samen gevouwen.

Lege fuiken. Oesters zijn er te koop.

Uitzicht op het strand van Veules-les-Roses.
Saint Valery-en-Caux.
We rijden verder naar een klein stadje naast Veules-les-Roses. St Valery-en-Caux is aan de kust gelegen met een haventje voor plezierjachten, ingelijst door een kustlijn van krijtrotsen en bekleed met kiezelstranden. Het haventje werd rond 1209 gebouwd. Het is een door hoge kliffen omsloten vissersdorp aan de Côte d'Albâtre.
Te St Valery-en-Caux.
Haventje te St Valery-en-Caux
Krijtrotsen te St Valery-en-Caux.
Dieppe.
Na enkele kleine dorpjes bekeken te hebben, rijden we nog naar Dieppe. De stad is één van de bekendste badplaatsen van de Seine-Maritime. Dieppe heeft een zeer groot zandstrand van meer dan 2 km lang. Er is dan ook een mooie wandelboulevard aan de zee. In de haven liggen vele plezierjachten op hun eigenaars te wachten.
Op de wandelboulevard te Dieppe.
Mon Spapen.
Dat de wereld groot is, maar niet groot genoeg werd hier aangetoond. Onze gebuur thuis, was ook op rondreis in Bretagne en Normandië. Mon en Marie-Louise logeerden hier in Dieppe. Even gecontacteerd en samen nog een pint gedronken op een terrasje aan de plezierhaven van Dieppe.
Met Mon Spapen en zijn Marie-Louise op een terras te Dieppe.
Nog aan de yacht-haven van Dieppe.
Als afsluiting van deze 2 de dag, terug naar onze chambre d'hôtes.

1 opmerking:

  1. Weer een interessant verslag, Jef! Jullie komen de buren tegen op reis, maar vroeg of laat lopen wij ook wel elkaar eens tegen het lijf 😊 Hou jullie fit en op naar Riga! Pierre

    BeantwoordenVerwijderen

Dag 7: Normandie - Thuis

Van La Feuillie naar Schoten. Het zijn schitterende dagen geweest. Prachtig mooi weder. Geen wolkje aan de hemel te bespeuren. Rustige omgev...